Hvad er kontantreglen?

Hvad er kontantreglen?

Kontantreglen i Danmark forpligter betalingsmodtagere til at acceptere kontant betaling mellem kl. 06.00 til kl. 22.00, hvis de også modtager betalinger via betalingskort eller mobilbetalinger. Dette er reguleret af betalingslovens § 81, stk. 1. Reglerne er fastsat i betalingsloven, og overtrædelse af kontantreglen kan resultere i bøder.
Der er dog visse undtagelser til denne regel; Kontantreglen er ikke gældende ved online salg, såsom nethandel, og heller ikke ved selvbetjeningsautomater som ubemandede tankstationer. Virksomheder beliggende i områder, der er særligt udsatte for røverier, kan begrænse modtagelsen af kontanter til mellem kl. 06.00 og 20.00. Disse virksomheder skal tydeligt skilte om de begrænsede tidsrum.

Det er ikke tilladt at undgå kontantreglen ved at skilte med, at kontant betaling ikke accepteres, eller ved at undlade at have byttepenge. Desuden er det i strid med kontantreglen at kræve, at kontantkunder indbetaler penge på et elektronisk kort, som derefter bruges til betaling.

Undtagelser til kontantreglen gælder for midlertidige arrangementer som festivaler og byfester, forudsat at visse betingelser er opfyldt. Disse undtagelser sikrer, at det praktiske aspekt af kontantbetaling kan tilpasses specifikke situationer.

Kilde: https://forbrugerombudsmanden.dk/alle-emner/betalinger/kontantreglen/ 

Skrevet af Microcom A/S

Siden 1983 har vi leveret forretningsløsninger til detailhandel og e-handel. Vi er specialister i at levere kassesystemer, webshop integrationer og økonomi integrationer, som er skræddersyet til vore kunders behov.

Hvordan finder du nye kunder?

I denne e-bog gennemgår vi, hvordan du kan finde flere kunder til din butik. Vi har samlet 5 konkrete måder, hvor du kan få flere kunder til din butik. I bogen kan du blandt andet læse om:

E-bog, 5 måder at få flere kunder til din butik

Ønsker du at blive kontaktet?

Professionelt point of sales system

Få det bedste ud af din forretning med vores kassesystem.

Integrationer til dit kassesystem

Integrationer til webshop løsninger, økonomi- og regnskabssystemer og mange andre.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så kontakter vi dig.

Kontakt os

Hvordan får jeg flere kunder i min butik?

Udfyld formularen nedenfor, så sender vi e-bogen indenfor få minutter.

*Ved udfyldning af formularen giver du samtykke til, at vi må kontakte dig samt sende markedsføring og tips og tricks inden for detailhandel.