Hvad er visual merchandising?

Hvad er visual merchandising?

Visual merchandising handler om at designe og arrangere butiksomgivelserne og produktudstillinger på en måde, der tiltrækker kundernes opmærksomhed og skaber en positiv købsoplevelse.

Formålet er at skabe et visuelt tiltalende miljø, der ikke kun præsenterer produkterne på en attraktiv måde, men også fortæller en historie og kommunikerer butikkens brandidentitet. Det indebærer anvendelse af forskellige visuelle elementer såsom farver, belysning, skiltning, og layout for at skabe en sammenhængende og engagerende atmosfære.

Visual merchandising spiller en afgørende rolle i detailhandelen ved at påvirke kunders adfærd og købsbeslutninger. Et effektivt visuelt merchandising koncept kan øge salget, forbedre brandloyalitet og differentiere en butik fra konkurrenterne.


I en digital tidsalder strækker begrebet sig også til online platforme, hvor det handler om at skabe en visuelt tiltalende webshop eller app, der giver en gnidningsfri og behagelig købsoplevelse for kunderne. Visual merchandising handler om at skabe en visuel fortælling, der appellerer til kundernes sanser og følelser for at skabe et mindeværdigt og positivt indtryk af butikken og dens produkter.

Skrevet af Microcom A/S

Siden 1983 har vi leveret forretningsløsninger til detailhandel og e-handel. Vi er specialister i at levere kassesystemer, webshop integrationer og økonomi integrationer, som er skræddersyet til vore kunders behov.

Hvordan finder du nye kunder?

I denne e-bog gennemgår vi, hvordan du kan finde flere kunder til din butik. Vi har samlet 5 konkrete måder, hvor du kan få flere kunder til din butik. I bogen kan du blandt andet læse om:

E-bog, 5 måder at få flere kunder til din butik

Ønsker du at blive kontaktet?

Professionelt point of sales system

Få det bedste ud af din forretning med vores kassesystem.

Integrationer til dit kassesystem

Integrationer til webshop løsninger, økonomi- og regnskabssystemer og mange andre.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så kontakter vi dig.

Kontakt os

Hvordan får jeg flere kunder i min butik?

Udfyld formularen nedenfor, så sender vi e-bogen indenfor få minutter.

*Ved udfyldning af formularen giver du samtykke til, at vi må kontakte dig samt sende markedsføring og tips og tricks inden for detailhandel.