Hvad er en indløsningsaftale?

En indløsningsaftale er en aftale mellem en virksomhed og en indløser, der sørger for, at virksomheden kan modtage betalinger fra sine kunder. Indløseren er en bank, der specialiserer sig i at håndtere transaktioner af denne type. For at kunne modtage betalinger fra dine kunder, uanset om det er med Dankort, Visa, Mastercard, MobilePay eller andre internationale kort, skal du have en indløsningsaftale.

Indløsningsaftalen giver indløseren ret til at overføre penge fra dine kunders konti til din erhvervskonto, når de køber en vare i din webshop eller butik. Indløseren er ansvarlig for at kontrollere kundens kort og at tage hensyn til dækningen, reservere det købte beløb, trække pengene og overføre dem til din konto.


Indløsningsaftalen mindsker også risikoen for svindel ved at verificere, at du er den, du giver dig ud for at være. Du har mulighed for at vælge mellem forskellige indløsere, afhængigt af dine specifikke behov. Hvis du ønsker at tilbyde dine kunder betaling med Dankort, er Nets den eneste indløser, der håndterer sådanne transaktioner.

Det er op til dig, om du ønsker at tilbyde dine kunder betalingsmuligheder med flere forskellige kort eller kun med et specifikt kort. En indløsningsaftale er en nødvendighed for at modtage betalinger fra dine kunder, og du kan ansøge om en uanset betalingsformen.

Ønsker du at tage imod betaling via din webshop?

For at tage imod betaling fra dine kunders kort i din webshop, skal du have en indløsningsaftale med en indløser, såsom Nets, samt en betalingsgateway. Betalingsgatewayen står for at modtage og behandle kundens kortoplysninger. Det er nemlig igennem betalingsgatewayen, at kundens betaling knyttes sammen med ordren og sendes til indløseren.

Betalingsgatewayen fungerer som en elektronisk betalingsterminal i en fysisk butik, og derfor er det afgørende, at du vælger den rette betalingsgateway, inden du ansøger om en indløsningsaftale. Du kan vælge at gå efter en udbyder, der tilbyder en samlet pakkeløsning med både indløsningsaftale og betalingsgateway, eller du kan vælge at gå efter de to ting hver for sig.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så kontakter vi dig.