Nye krav til kasseapparater

Nye krav til kasseapparater

Der kommer nye krav til salgsregistreringssystemer (POS systemer) for alle caféer, restauranter, kiosker og købmænd mv. pr. 1. januar 2024. Skattestyrelsen kan allerede nu pålægge virksomheder at skulle anvende et digitalt kassesystem.

De nye krav indebærer at virksomheder, som sælger ydelser eller produkter til private personer skal anvende et kassesystem, der udskriver en kvittering, hvorpå virksomhedens navn, CVR samt salgsbeløbet står på. Yderligere skal kassesystemet automatisk lagrer digitalt oplysninger omkring samtlige salg.

Folketingets nye reguleringer kommer som et led i kampen mod sorte penge i detailbranchen. Dette kan medføre at virksomheder er nødt til at udskifte deres kasseapparat til et digitalt salgsregistreringssystem. Årsagen for reguleringen ligger i at gøre salgsoplysninger mere transparente overfor skattestyrelsen i forbindelse med kontrolbesøg.

De nye tiltag foregår over to stadier:

1. Juli 2021

Skatteforvaltningen kan pålægge virksomheder at skulle benytte et digitalt registreringssystem, hvis de har mistanke om bedrageri, eller konstaterer uregelmæssigheder i virksomhedens salgstransaktioner. Fra en pressemeddelelse udtaler skatteministreret at dette kan blive gældende, hvis myndighederne konstaterer misligholdt registrering af salg ved et kontrolbesøg. Ifølge BDO forventes det, at myndighederne vil begynde at tage den nye lov i brug relativt hurtigt.

1. Januar 2024

Ved indgangen til 2024 vil det være obligatorisk for alle brancher listet nedenunder, at virksomheder skal benytte et digitalt kassesystem, hvis de har en årlig omsætning på under 10 mio. kr.:

  • Caféer og værtshuse mv.
  • Pizzarier og grillbarer mv.
  • Døgnkiosker og købmænd.
  • Restauranter.

De nye reguleringer estimeres til at omfatte mere end 12.000 virksomheder, som skal leve op til de nye krav.
Du kan læse mere om det nye påbud om digitale kasseapparater hos Skattestyrelsen her.

Skrevet af Microcom A/S

Siden 1983 har vi leveret forretningsløsninger til detailhandel og e-handel. Vi er specialister i at levere kassesystemer, webshop integrationer og økonomi integrationer, som er skræddersyet til vore kunders behov.

Ønsker du at blive kontaktet?

Professionelt point of sales system

Få det bedste ud af din forretning med vores kassesystem.

Integrationer til dit kassesystem

Integrationer til webshop løsninger, økonomi- og regnskabssystemer og mange andre.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så kontakter vi dig.

Kontakt os

Hvordan får jeg flere kunder i min butik?

Udfyld formularen nedenfor, så sender vi e-bogen indenfor få minutter.

*Ved udfyldning af formularen giver du samtykke til, at vi må kontakte dig samt sende markedsføring og tips og tricks inden for detailhandel.