EDI – Elektronisk Dataudveksling

EDI – Elektronisk Dataudveksling

Hvad er EDI og hvad bruger man EDI til?

EDI står for “Electronic Data Interchange,” på dansk “Elektronisk Dataudveksling.”

I detailbranchen bruges EDI til at standardisere og optimere processen, hvor forretningsdokumenter sendes frem og tilbage mellem typisk leverandør og forhandler. Forretningsdokumenterne benytter ofte et standardiseret format som EDIFACT eller XML.

Hvorfor skal din butik bruge EDI?

EDI giver mulighed for at spare store mængder af tid og minimere fejl i forbindelse med indkøb, modtagelse af varer og oprettelse af nye varer.

Det standardiserede format gør det overskueligt og minimerer risikoen for fejl eller misforståelser, når du handler med dine leverandører. Den største fordel ved at bruge EDI kommer, når du skal modtage varer eller oprette nye varer fra din leverandør i EasyPOS. Du får nemlig mulighed for automatisk at opdatere dit lager og endda oprette nye varer. På den måde giver det mulighed for at automatisere en af de mest tidskrævende opgaver i mange butikker.

EDI kan også være nødvendigt for din butik, hvis du vil handle med store leverandører.

På grund af de mange fordele ved EDI kræver nogle leverandører nemlig, at overførslen af dokumenter skal forgå via EDI, hvis butikker skal handle med dem. Det er ofte store leverandører, som kræver, at udvekslingen af dokumenter skal forgå gennem EDI.

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke EDI filformater, vi tilbyder. Du kan også se en grafisk illustration af, hvordan EDI kan bruges mellem leverandør og butik.

Price Catalog (PRICAT):

Første skridt i kommunikationen er typisk PRICAT, som på dansk kan oversættes til priskatalog. I priskataloget sender leverandøren en detaljeret liste over deres nuværende produkter med produktdetaljer og priser.

Invoice (INVOIC):

Det næste skridt i kommunikationen, som vi understøtter gennem EasyPOS er INVOIC, som på dansk kan oversættes til faktura. Leverandøren sender fakturaen, når de har afsendt varerne og er klar til at fakturere dig. På fakturaen fremgår, hvilke varer der er blevet købt, hvilken salgspris de er købt til og antallet af varer, der er blevet købt.

Information fra din INVOIC kan du importere ind i EasyPOS. På den måde kan du automatisk oprette nye varer og opdatere lager på dine varer. Det er et redskab, der med sikkerhed vil spare butikken for store mængder tid, når I opretter varer og modtager varer.

Sales data report (SLSRPT):

Nogle leverandører ønsker eller ligefrem kræver at få tilsendt en SLSRPT fra butikken. Rapporten sender salgsdata fra butikken til leverandøren eller producenten. På den måde kan de få et indblik i salget ude i detailbutikkerne, som de blandt andet kan bruge til planlægning af produktionen og optimering af fremtidige produkter eller til automatisk fakturering ved consigment aftaler.


Denne rapport tilbyder vi at sende automatisk til dine leverandører direkte fra dit EasyPOS kassesystem.

Inventory Report (INVRPT):

Lager rapporten er også noget som nogle leverandører ønsker eller kræver af de butikker de handler med. Rapporten har primært til formål at give et indblik i detailbutikkernes lager, så leverandøren/producenten kan være på forkant med produktion/indkøb af nye varer og automatisk opfyldning ved consignment aftaler.

Denne rapport kan vi også sende helt automatisk direkte fra EasyPOS.

Skrevet af Microcom A/S

Siden 1983 har vi leveret forretningsløsninger til detailhandel og e-handel. Vi er specialister i at levere kassesystemer, webshop integrationer og økonomi integrationer, som er skræddersyet til vore kunders behov.

Hvordan finder du nye kunder?

I denne e-bog gennemgår vi, hvordan du kan finde flere kunder til din butik. Vi har samlet 5 konkrete måder, hvor du kan få flere kunder til din butik. I bogen kan du blandt andet læse om:

E-bog, 5 måder at få flere kunder til din butik

Ønsker du at blive kontaktet?

Professionelt point of sales system

Få det bedste ud af din forretning med vores kassesystem.

Integrationer til dit kassesystem

Integrationer til webshop løsninger, økonomi- og regnskabssystemer og mange andre.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så kontakter vi dig.

Kontakt os

Hvordan får jeg flere kunder i min butik?

Udfyld formularen nedenfor, så sender vi e-bogen indenfor få minutter.

*Ved udfyldning af formularen giver du samtykke til, at vi må kontakte dig samt sende markedsføring og tips og tricks inden for detailhandel.