Hvad er en stregkode?

Hvad er en stregkode?

En stregkode også kaldet barcode på engelsk er en optisk kode, der består af en række lodrette linjer og mellemrum, der repræsenterer en numerisk eller alfanumerisk kode. Stregkoder anvendes i detailbranchen til at identificere og spore varer og produkter.

Hver vare har en unik stregkode, der indeholder information om produktets navn, pris, størrelse og andre relevante oplysninger. Stregkoder kan læses af en stregkodelæser, som oversætter informationen i stregkoden og kan overføre det til et digitalt kassesystem. Dette gør det lettere og hurtigere at registrere varer, opdatere lagerbeholdninger og spore varer i hele forsyningskæden.

Stregkoder er en nødvendig teknologi i detailbranchen, da de kan øge effektiviteten og derved reducere omkostninger og forbedre kundeoplevelsen. Mange varer leveres med stregkoder fra leverandørerne, som kan benyttes. Men derudover kan man også lave og udskrive prismærker, byttemærker og labels med stregkoder direkte via et kassesystem/ POS-system. 

Skrevet af Microcom A/S

Siden 1983 har vi leveret forretningsløsninger til detailhandel og e-handel. Vi er specialister i at levere kassesystemer, webshop integrationer og økonomi integrationer, som er skræddersyet til vore kunders behov.

Hvordan finder du nye kunder?

I denne e-bog gennemgår vi, hvordan du kan finde flere kunder til din butik. Vi har samlet 5 konkrete måder, hvor du kan få flere kunder til din butik. I bogen kan du blandt andet læse om:

E-bog, 5 måder at få flere kunder til din butik

Ønsker du at blive kontaktet?

Professionelt point of sales system

Få det bedste ud af din forretning med vores kassesystem.

Integrationer til dit kassesystem

Integrationer til webshop løsninger, økonomi- og regnskabssystemer og mange andre.

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så kontakter vi dig.

Kontakt os

Hvordan får jeg flere kunder i min butik?

Udfyld formularen nedenfor, så sender vi e-bogen indenfor få minutter.

*Ved udfyldning af formularen giver du samtykke til, at vi må kontakte dig samt sende markedsføring og tips og tricks inden for detailhandel.